Harkány

Harkány neve egy 1323-ból származó dokumentumban bukkan fel először, Nagh Harkan-ként. A 180 esztendős múltra visszatekintő gyógy- és strandfürdő az elmúlt években világszerte ismert üdülőhellyé vált. Speciális gyógyhatású vize magas szulfid- és nyomelemtartalmával kiválóan alkalmas a mozgásszervi megbetegedések minden válfajának kezelésére, nőgyógyászati- és gyomorbántalmak gyógyítására - nemcsak fürdőzés, de iszappakolás és ivókúra formájában is.

A harkányi gyógyvíz összetétele:

Nátrium: 160 mg/l
Kálium: 15 mg/l
Ammónium: 2,9 mg/l
Kalcium: 53,4 mg/l
Magnézium: 20 mg/l
Kationok összesen: 251,3 mg/l
Klorid: 108 mg/l
Bromid: 0,40 mg/l
Jodid: 0,13 mg/l
Fluorid: 1,1 mg/l
Hidrogénkarbonát: 525 mg/l
Szulfid: 13 mg/l
Foszfát összesen: 0,1 mg/l
Anionok összesen: 641,73 mg/l

A megújult gyógyfürdő 2098 m2 vízfelületet kínál 2500 fürdővendég számára. A gyógyfürdőépület második emeletén jacuzzik, pezsgőmedencék, gőzkamrák és szaunák felett húzódik az elektromotorokkal mozgatható tető.

A harkányi gyógy- és strandfürdő igazi családi fürdőhely. A kikapcsolódni, szórakozni vágyók igényeit is kielégíti strand- medencéivel, szaunájával és pezsgőfürdőjével, számtalan vendéglátóegységgel, a 13,5 ha-os ősparkkal, fedett pihenőterületekkel.

A város gasztronómiai kínálatában a kontinentális és a hagyományos magyar konyha mellett számtalan helyi specialitás is szerepel.

A város és a fürdő rangos (köztük helyi) résztvevőket felvonultató rendezvényei egész évben színvonalas kikapcsolódást nyújtanak a belföldi és a külföldi vendégeknek egyaránt, minden korosztály számára.

Évente visszatérő rendezvény az Ördögűző nap, a Dél-Dunántúli Német Nemzetiségi Kultúrális Csoportok Találkozója, a májusfaállítás, a májusfa kitáncolása, a Pünkösdi Fesztivál, a Harkányi Fürdőfesztivál, a "Hosszú hétvége Harkányban", a Harkányi Szüreti Fesztivál.

Minden esztendőben a júniustól szeptemberig tartó időszakban hétvégenként szórakoztató műsor és bál a szabadtéri színpadon.